Evenementen

Plantenmarkt

De lente plantenbeurs gaat jaarlijks één week voor Palmzondag door in De Tuinen van Hoegaarden. Je kan van 10u-18u op planten- en bloembollen ontdekkingstocht. Een 40-tal gespecialiseerde standhouders met een uiteenlopend plantenaanbod staan u te woord en helpen u graag met de realisatie van uw droomtuin. Dit is dé ontmoetingsplaats voor iedereen met groene vingers. De toegang en parking zijn gratis. Er is voldoende parkeerplaatsen op de parking in Elst (achter het kerkhof).

 

Bloesemdag

Op zondag 28 april kan je vanaf 10u aan de kerk van Meldert vertrekken voor een wandeling van ongeveer 13 km. Geniet tijdens de wandeling van de prachtige natuur en de rust. Neem onderweg een kijkje in B&B De Schuur van Babel die die dag de deuren openstelt en proef er zeker eens van onze lekkere streekproducten.
Bij de molen van Hoksem krijg je een woordje uitleg van de molenaar. Vervolg de wandeling langs het bloesemkunstwerk 'Pallox', ga naar boven en sla een babbeltje met de kunstenaar. Daarna geniet je van een fris bloesembiertje in de bloesemlounge, waar je tegelijk een tijdelijk kunstwerk kan ontdekken. 

Vanuit de molen van Hoksem is het mogelijk om een korte wandeling (+/- 4 km) te doen die ook langs de bloesemlounge passeert.

Meer info over deze en alle andere bloesemactiviteiten op
www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesems.