Verduidelijking teststrategie vanaf 10 januari 2022

Zelftesten worden steeds belangrijker !

Klik hier voor alle informatie en een instructievideo.
Zelftesten zijn beschikbaar in de supermarkt en de apotheek. Voor mensen die genieten van een verhoogde tegemoetkoming is de zelftest in de apotheek beschikbaar aan 1 euro (max. 4 zelftesten per persoon per 14 dagen).

Hebt u symptomen?

 

Wie zich toch moet laten testen, maakt best een digitale afspraak via deze link.   Probeer je huisarts te ontlasten en ga eventueel rechtstreeks naar de website van het testcentrum in Tienen om een afspraak te maken, dit kan digitaal of per telefoon 016 80 94 58. Je hebt hiervoor een testcode nodig, verkregen via de zelftest of de contacttracing.

In Hoegaarden kan je een antigeentest laten uitvoeren bij
Apotheek Julie Maes in de Tiensestraat
Apotheek Annelore Devriendt in de Kerselaarstraat in Meldert

Wat te doen na hoog-risicocontact

• Wie al een boosterprik heeft gekregen of maximaal 5 maanden geleden met de basisvaccinatie ingeënt werd, moet niet in quarantaine na een HRC. Zij moeten ook geen PCR-test laten afnemen.
• Wie nog geen boosterprik kreeg of langer dan 5 maanden geleden de basisvaccinatie kreeg, mag na 4 dagen uit quarantaine na een HRC mits er tot en met dag 10 een dagelijkse zelftest wordt afgenomen. Ook die mensen hebben dan geen PCR-test meer nodig om de quarantaine te beëindigen.
• Voor wie niet gevaccineerd is, verandert er niets, met PCR-tests op dag 1 en 7, en quarantaine tot de uitslag van de tweede test.