Gemeentelijke dienstverlening coronacrisis - update 10.02.21

Volgende coronamaatregelen gelden tot 1 april 2021. Deze maatregelen zorgen ervoor dat we een barrière maken tussen het virus en de mensen en ze zijn nog steeds de beste bescherming tegen het coronavirus in het algemeen, ongeacht de variant.

 

Thuiswerken is de norm. Als openbare dienst zijn wij verplicht om onze essentiële basisdienstverlening te blijven garanderen. Wij schakelen wel voor alles over op werken op afspraak !

- Het gemeentehuis garandeert de noodzakelijke dienstverlening. Van elke dienst is telkens één iemand aanwezig in het gemeentehuis tijdens de openingsuren. Telefonisch en digitaal blijven wij steeds bereikbaar. Ook het snelloket blijft geopend op afspraak.
Het digitaal loket (incl. e-mailaanvragen) is de eerste optie voor het afhandelen van vragen.
Enkel voor dringende zaken kan u met mondmasker naar het gemeentehuis komen.
U moet steeds vooraf een afspraak maken via 016/768 768.

- De bibliotheek blijft een afhaalbib tot 1 maart. Vraag tot 5 aanwezige materialen aan, telefonisch of via mail (met vermelding van naam en/of lidnummer). Uw klaargemaakt pakket kan u afhalen op maandag 18 - 20u, woensdag 14 - 17u en donderdag 14 - 17u. Er wordt niet automatisch verlengd. Verlengen kan via de website, telefonisch of per mail. Inleveren kan via de inleverbus of in de daarvoor voorziene dozen tijdens het afhalen van je pakketje.

- Het woonzorgcentrum voert extra veiligheidsmaatregelen en aangepast bezoekersafspraken in. Enkel de hoofdingang mag gebruikt worden. Mondmaskers  (geen stoffen!) en registratie blijven verplicht voor alle bezoekers. Er is een noodplan voor de behandeling van besmettingen en ook de vaccinatiestrategie is uitgerold. Voor meer informatie contacteer sam.vanormelingen@ocmwhoegaarden.be.

- Het toeristisch infopunt sluit nog steeds de deuren. Wij hopen terug te kunnen openen vanaf 1 maart 2021.

- De sporthal blijft gesloten voor zaalsporten (voorlopig). Enkel sporten onder professionele begeleiding en voor kinderen tot en met 12 jaar is toegelaten.

De Academie Regio Tienen, met filiaal in Hoegaarden schakelt tot aan de krokusvakantie over op afstandsonderwijs voor alle lessen.

De buitenschoolse kinderopvang Ferm volgt de specifieke coronamaatregelen van Kind en Gezin voor hun werking. Ze werken tijdens de krokusvakantie met weekbubbels. Meer informatie via kthiry@samenferm.be 

Zitdagen van derden in het gemeentehuis
- Beter Wonen aan de Gete: enkel op afspraak 011/69 05 45 - via info@beterwonenaandegete.be
- Wijkwerken: enkel op afspraak - via 0470/71 19 31  greet.boel@vdab.be
- Huis van het kind: enkel op afspraak - via 0477/96 44 14   huisvanhetkindhoegaarden@ons.be
- De kadastraal schatter van IGO is aanwezig op afspraak - via 0496/53 50 02  david.oyen@igo.be
- Benovatiecoach en klimaatmobiel op dinsdag worden opgeschort. Bel naar 0496/54 08 85 of mail naar benovatiecoach@kringwinkelhageland.be voor uw online afspraak of telefonisch consult.
- Juridische bijstand: zitdagen worden opgeschort. Er is op maandag, dinsdag en donderdag een telefonische permanentie beschikbaar van 16 tot 18 u via 0470/67 85 34
- Ondernemersloket Zuid-Oost Hageland houdt geen zitdagen meer, contact via 0473/83 87 04

Volgende dienstverlening zal nog niet herstart worden: 
• Voor OCMW: geen smakelijk samen, geen minder mobiele centrale

Vlot en veilig bezoek aan de EcoWerf-recyclageparken
Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle recyclageparken. Hou je ook aan de geldende bezoekregels. Meer info via https://www.ecowerf.be/recyclageparken-containerparken-open

Wie vragen heeft over coronamaatregelen in België kan terecht op de website info-coronavirus.be of het nummer 0800-14.689.
Bij Tele-Onthaal kan u terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.
Ook de sociale dienst van het OCMW 016/768 768 staat klaar met raad en daad !