Gemeentelijke dienstverlening coronacrisis - update 13-01-2021

De Coronamaatregelen worden technisch verlengd tot 1 maart, omdat anders de maatregelen maar tot 15 januari geldig waren.
Dit wil zeggen dat alle bestaande maatregelen en beperkingen behouden blijven (aantal mensen dat we mogen zien, horeca blijft gesloten, ...), maar dat wil niet zeggen dat geen versoepelingen mogelijk worden in die periode.
Vrijdag 22 januari zit de veiligheidsraad opnieuw samen om hierover te debatteren.

 

Thuiswerken is de norm. Als openbare dienst zijn wij verplicht om onze essentiële basisdienstverlening te blijven garanderen. 

- Het gemeentehuis garandeert de noodzakelijke dienstverlening. Van elke dienst is telkens één iemand aanwezig in het gemeentehuis tijdens de openingsuren. Telefonisch en digitaal blijven wij steeds bereikbaar. Ook het snelloket blijft geopend. Afhaal vuilzakken kan op afspraak.
Het digitaal loket (incl. e-mailaanvragen) is de eerste optie voor het afhandelen van vragen.
Enkel voor dringende zaken kan u met mondmasker naar het gemeentehuis komen.
U moet steeds vooraf een afspraak maken via 016/768 768.

- De bibliotheek blijft een afhaalbib. Vraag tot 5 aanwezige materialen aan, telefonisch of via mail (met vermelding van naam en/of lidnummer). Uw klaargemaakt pakket kan u afhalen op maandag 18 - 20u, woensdag 14 - 17u en donderdag 14 - 17u. Er wordt niet automatisch verlengd. Verlengen kan via de website, telefonisch of per mail. Inleveren kan via de inleverbus of in de daarvoor voorziene dozen tijdens het afhalen van je pakketje.

- Het woonzorgcentrum voert extra veiligheidsmaatregelen en aangepast bezoekersafspraken in. Enkel de hoofdingang mag gebruikt worden. Mondmaskers  (geen stoffen!) en registratie blijven verplicht voor alle bezoekers. Per bewoner maximaal 2 vaste bezoekers. Er is een noodplan voor de behandeling van besmettingen en ook de vaccinatiestrategie wordt uitgerold. Voor meer informatie contacteer sam.vanormelingen@ocmwhoegaarden.be.

- Het toeristisch infopunt sluit nog steeds de deuren.  

- De sporthal blijft gesloten voor zaalsporten (voorlopig). Enkel sporten onder professionele begeleiding en voor kinderen tot en met 12 jaar is toegelaten.

Zitdagen van derden in het gemeentehuis
- Beter Wonen aan de Gete: enkel op afspraak 011/69 05 45 - via info@beterwonenaandegete.be
- Wijkwerken: enkel op afspraak - via 0470/71 19 31  greet.boel@vdab.be
- Huis van het kind: enkel op afspraak - via 0477/96 44 14   huisvanhetkindhoegaarden@ons.be
- De kadastraal schatter van IGO is aanwezig op afspraak - via 0496/53 50 02  david.oyen@igo.be
- Benovatiecoach en klimaatmobiel op dinsdag worden opgeschort. Bel naar 0496/54 08 85 of mail naar benovatiecoach@kringwinkelhageland.be voor uw online afspraak of telefonisch consult.
- Juridische bijstand: zitdagen worden opgeschort. Er is op maandag, dinsdag en donderdag een telefonische permanentie beschikbaar van 16 tot 18 u via 0470/67 85 34
- Ondernemersloket Zuid-Oost Hageland houdt geen zitdagen meer, contact via 0473/83 87 04

Volgende dienstverlening zal nog niet herstart worden: 
• Voor OCMW: geen smakelijk samen, geen minder mobiele centrale

Vlot en veilig bezoek aan de EcoWerf-recyclageparken
Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle recyclageparken. Hou je ook aan de geldende bezoekregels. 
Vanaf 1 januari is het verplicht om je asbest verpakt in transparante plastic folie van 0,1 mm te verpakken. Reserveer op voorhand je bezoek aan het EcoWerf recyclagepark. Meer informatie en een afspraak maken 

Heb je het moeilijk, neem contact op met de sociale dienst van het OCMW 016/768 768.
Onze maatschappelijk assistenten staan klaar met raad en daad !