Wervingsactie gemachtigde opzichters

De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant kondigt de veertiende wervingscampagne gemachtigde opzichter aan.

Wie kan gemachtigd opzichter worden?
Vooraf inschrijven voor één van deze sessies is verplicht. Wees er snel bij want per sessie worden maximaal dertig kandidaten toegelaten.

Al wie minstens 18 jaar oud is: ouders, grootouders, leerkrachten, gepensioneerden, ... kortom iedereen die over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap. Na een theoretische en praktische opleiding wordt de betrokkene door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapten of bejaarden in groep te laten oversteken.

Een gemachtigd opzichter is herkenbaar aan de driekleuren armband die de naam van de gemeente draagt en aan het stopbordje op steel.
Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveiligheid in de buurt van de school. Een gemachtigd opzichter is een onmisbare schakel in het verkeersveiligheidsbeleid van de gemeente. Dus als ook u wilt bijdragen tot meer veiligheid in het verkeer en als u de vorige campagnes heeft gemist, dan kunt u deelnemen aan een van de nieuwe geplande theoretische opleidingen en gemachtigd opzichter worden! Door uw bijdrage krijgen vele jonge fietsers en voetgangers een kans om weer veilig en zelfstandig naar school te gaan.

De provincie zorgt gratis voor het theoretische deel van uw opleiding en uw uitrusting (hesje, stopbord en driekleuren armband). Het praktische deel van de opleidingen wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale politie.

Hoe inschrijven?
Inschrijven kan enkel online via www.vlaamsbrabant.be/gemachtigdeopzichters

Meer informatie?
Provincie Vlaams-Brabant | Directie Mens - PIVO Politieschool | Poverstraat 75 - 1731 Zellik
tel. 02-456 89 34 (Winnie van Eekhout) | fax 02-456 89 21 | pivo.politie@vlaamsbrabant.be

Alle informatie over deze wervingscampagne kunt u ook terugvinden op onze website www.vlaamsbrabant.be