COVID-19 nieuwe maatregelen vanaf 25 juli

Het Covid-19 virus is meer dan ooit onder ons. De Nationale Veiligheidsraad heeft daarom een aantal extra maatregelen opgelegd met ingang van zaterdag 25 juli 2020.
- mondmaskers verplicht op openbare markten, in de horeca (niet zittend aan tafel), in drukke winkelstraten en openbare gebouwen
- de persoonlijke bubbel blijft op 15 personen per week, maar wees alert en wees niet te uitbundig: beperk zoveel mogelijk sociale contacten.
- het sluitingsuur voor nachtwinkels is teruggebracht tot 22u
- op straat zijn samenscholingen met meer dan 10 personen verboden
- voor horecazaken geldt een verplichte registratie bij aankomst (geen registratie is geen consumptie)
- toeristen die terugkomen uit het buitenland moeten verplicht 48u voor terugkomst in België een registratieformulier invullen: bij reizen met de trein, bus, boot of vliegtuig moet dit ingevuld afgegeven worden vooraleer in te stappen. Bij reizen met de wagen wordt dit aan de grens  gecontroleerd.

De Vlaamse Taskforce Zorg heeft de maatregelen voor woonzorgcentra verstrengd. In overleg met de gemeentelijke crisiscel hebben we ook de bezoekregeling in ons woonzorgcentrum aangepast:
 - Steeds 1,5 m afstand, ook binnen de eigen bubbel.
 - Fysiek contact niet toegelaten.
 - Mondmasker blijft verplicht voor alle bezoekers.
 - Bezoek verplicht in de bezoekersboxen in het cafetaria (niet meer op de kamer), max 30 minuten en enkel op afspraak.
 - Bewoners mogen het woonzorgcentrum niet meer verlaten om recreatieve redenen, tenzij onder de begeleiding van een medewerker
 - Het bezoekersterras blijft geopend zonder afspraak, zonder openingsuren. Bezoekers aan het terras dragen verplicht een mondmasker en respecteren de afstandsregeling.

Uitzonderlijk zal er dit weekend geen bezoek mogelijk zijn WZC Villa Hugardis: wij zullen met de nieuwe bezoekregeling starten vanaf maandag 27 juli.