Elke Hoegaardier ontvangt vóór 1 mei een gratis mondmasker in de brievenbus

De gemeente zet alle medewerkers, schepenen en burgemeester in om de geleverde mondmaskers zo snel als mogelijk thuis bij de Hoegaardiers te bezorgen. 

De nationale veiligheidsraad kondigde vanaf maandag 4 mei 2020 een stapsgewijze versoepeling aan van de lockdownmaatregelen. Het gebruik van mondmaskers zal hierbij een belangrijke rol spelen. Zo zal het dragen van een mondmasker verplicht zijn wanneer je het openbaar vervoer neemt en moeten ook leerkrachten en leerlingen van het middelbaar onderwijs een mondmasker dragen wanneer de scholen heropenen op maandag 18 mei 2020.

De gemeente Hoegaarden deed, samen met de gemeenten Landen, Linter, Zoutleeuw, Tienen, Boutersem, Geetbets en Kortenaken reeds op dinsdag 21 april 2020 een groepsaankoop van 107.000 stoffen mondmaskers. Bijkomend werd een tweede bestelling geplaatst bij een andere leverancier.

De mondmaskers worden aan huis bezorgd via een gepersonaliseerde mailing. Per huisgezin maken we een omslag met per bewoner één mondmasker. De omslagen worden door onze vrijwilligers huis-aan-huis in de brievenbussen gedeponeerd. Ten laatste op 1 mei zal iedere Hoegaardier dus één stoffen mondmasker hebben en een handleiding voor gebruik.

“Het stoffen mondmasker is wasbaar en dus herbruikbaar, maar heeft geen onbeperkte levensduur”, zegt burgemeester Taverniers. “Daarom zullen we in de loop van de maand mei nog een tweede mondmasker aan onze inwoners bezorgen.”

Opgelet! Mondmaskers zijn een middel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan maar ook de andere preventiemaatregelen blijven belangrijk. Handen wassen en sociale afstand respecteren blijven nog steeds de boodschap!

Hoe moet je een mondmasker correct opzetten, dragen en verwijderen?
Lees deze tips van het Rode Kruis