Vanaf 2 april - Afhaalbib in Hoegaarden tijdens coronatijden

Vanaf 2 april 2020 kan de bib haar leners een systeem van bestelling en afhaling aanbieden. Op die manier kan u in deze bijzondere tijden toch voorzien blijven van de hoogstnodige boeken, cd's en dvd's.

Hoe?

Leners mailen hun keuze (max. 5 materialen per lenerskaart + paar reservetitels indien gewenst) door naar bibliotheek@gemhoegaarden.be.  Vanaf het moment dat de bestelling klaar ligt, krijgt de aanvrager een e-mail met een uitnodiging om de materialen te komen halen. Indien het tijdstip niet schikt, wordt een alternatief afhaalmoment overeengekomen.
Leners zonder computer of mail kunnen telefonisch contact opnemen met het bibteam via 016/768.777. Voor hen bieden we op dat moment een oplossing op maat.

Spelregels:

• Enkel mensen met een lenerspas van bib Hoegaarden kunnen iets aanvragen.
• Per lidkaart kan u maximaal 5 materialen bestellen en dit max 1 keer per week.
• De materialen moeten op het afgesproken moment afgehaald worden. De materialen liggen op naam klaar in de hal van de bibliotheek. Kom bij voorkeur alleen en hou afstand van alle anderen. De toegang tot de bibliotheek zelf is niet toegelaten.
• Enkel niet ontleende materialen kunnen afgehaald worden. Worden eveneens niet ontleend:  e-readers, e-boeken
• De mogelijke kosten voor ontlening van cd's en dvd's worden later verrekend.

Terugbrengen:

Tijdens de afhaalmomenten mogen (enkel) mensen die materialen afhalen hun eerder ontleende materialen ook terugbrengen.
Daarvoor zullen in de hal van de bibliotheek kisten staan. De materialen zullen pas behandeld worden na één week in quarantaine gezet. Tot dan blijven ze dus op de lenerskaart staan.

Omwille van de veiligheid van de bibliotheekmedewerkers is het gebruik van de boekensleuf niet meer toegestaan!

Geen boete
Wie materialen in leen heeft hoeft zich geen zorgen te maken over uitleentermijnen. Alle materialen zullen tijdens de coronamaatregelen automatisch verlengd worden. Uiteraard zal niemand zal door deze situatie in de boete komen.
Deze maatregel geldt zolang de federale regering dit in het kader van de crisisbeheersing oplegt om de verspreiding van het coronavirus te beperken.