Kapellekesbaan in Hoegaarden, klein landelijk erfgoed in je eigen buurt.

Ontdek de nieuwe website www.kapellekesbaan.be

De toeristische dienst en vzw Hoegaards erfgoed stellen u graag de inventarisatie van de 40 Hoegaardse kapellen voor in een 'preview' van de website 'Kapellekesbaan'. De URL is www.kapellekesbaan.be.
Meer dan 40 kapellen werden door vrijwilligers op het grondgebied van Hoegaarden geïnventariseerd en gefotografeerd : veldkapellen, boomkapellen, gevelkapellen, een bronkapel,... het zijn tekens van een vroegere volksdevotie op het platteland.  Het is klein landelijk erfgoed dat je wandeling kan opfleuren.
De verhalen rond de kapellen zijn we nog aan het verzamelen.   We doen hierbij een oproep voor wie bepaalde informatie of verhalen over een kapel heeft.

Omdat wandelaars in deze coronatijd graag iets nieuws in eigen buurt ontdekken,  hebben we nu al alle kapellen met hun locatie en foto's nu al op de website gezet :  www.kapellekesbaan.be.    Je kan de kapellen in je buurt ontdekken 'vanuit je kot' door van deze website en de vele foto's te genieten.  Of je kan er naartoe wandelen of fietsen.

 

 

Kapellekesbaan in Hoegaarden is een gemeentelijk erfgoedkundig/toeristisch project in samenwerking met de vzw Hoegaards erfgoed (de heemkundige kring).  Het is een project binnen het Europese plattelandsprogramma Leader Hageland.

 

Op deze website vind je ook de reeks 'Zomerwandelingen langs kapellen' terug van Davidsfonds Hoegaarden.  Meldert komt als eerste deelgemeente aan bod, daarna is het de beurt aan Outgaarden.
Een aantal Hoegaardse greeters stomen eerstdaags een fotozoektocht langs deze kapellekesbaan.
Meer info over het project Kapellekesbaan of andere mogelijkheden tot coronavriendelijk toerisme in Hoegaarden : toerisme@gemhoegaarden.be.