UPDATE Stormweer:
openbare verlichting blijft vannacht branden

UPDATE: In de nacht van 9 op 10 februari 2020 zullen de straatlichten in Hoegaarden (en de rest van Vlaanderen) blijven branden. 

Vandaag gaat het geleidelijk harder waaien, Storm Ciara trekt over ons land met een felle zuidwestenwind, rukwinden tot 120 kilometer per uur en heel veel regen (bron: KMI www.meteo.be). Bij zulke windsnelheden kunnen dakpannen wegwaaien, bomen omvallen en blijf je best zoveel mogelijk binnen.

Vanaf 13u tot en met morgenochtend 8u werd een code oranje afgekondigd door het KMI.

Jij kan helpen!

Tijdens storm of wateroverlast merken we dat de telefoonlijnen van de hulpdiensten snel overbelast geraken. Jij kan helpen om de noodlijnen vrij te houden voor mensen die in een levensbedreigende situatie terechtkomen. 

Overweeg of je het probleem zelf kan oplossen, al dan niet door je te laten helpen door een aannemer zoals een dakwerker, tuinaannemer…

Indien je toch de hulpdiensten nodig hebt, zonder dat er iemand in levensgevaar is, bel dan 1722. 
Leg niet in als je gevraagd wordt om even te wachten. Wanneer je inlegt en terugbelt, kom je weer achteraan in de wachtrij.

Indien je je probleem hebt doorgegeven, heb dan geduld. Bel niet ook naar andere diensten want dan dreigt jouw melding dubbel geregistreerd te worden en wordt de wachttijd nog langer.

De brandweer voert volgende taken niet meer uit:

· Terug leggen van los - of afgewaaide dakpannen

· In stukken zagen van omgevallen bomen op privé terrein zoals tuin, oprit…

HOUD DE NOODNUMMERS 112 EN 101 VRIJ VOOR (LEVENSBEDREIGENDE) NOODSITUATIES.

Registreer je op BeAlert en blijf op de hoogte van de laatste stand van zaken via sms, email, spraakbericht (telefoon).

Park van Hoegaarden is vandaag gesloten !