DRINK DUURZAAM:
KIES VOOR WATER VAN DE KRAAN!

België behoort wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie. In de maand mei proberen we in het kader van 'Plasticvrij Mei' zo weinig mogelijk plastic te verbruiken. Wegwerpplastic is namelijk een wereldwijd probleem. Elke minuut komt er een volle vrachtwagen plastic in onze zeeën bij.

De eenvoudigste manier om minder plastic te verbruiken? Simpelweg meer kraantjeswater drinken! Daar is geen verpakking voor nodig. Doe jij mee? Hieronder geven we tips hoe je jouw kraantjeswater nog lekkerder kan maken.

Kraantjeswater = niet lekker?
Smaak wordt vaak als hoofdreden opgegeven om geen kraantjeswater te drinken. Nochtans lukt het niet iedereen om het kraantjeswater te herkennen bij een blinde waterproeverij, integendeel. Neem zelf de proef op de som! Koel verschillende flessenwaters en kraantjeswater op dezelfde temperatuur, laat iemand de karaffen of glazen nummeren en... proeven maar!

Nog steeds geen fan van de smaak? Laat het water gewoon een kwartiertje rusten in een open karaf of voeg enkele druppeltjes citroensap of een schijfje citroen toe.

Liever wat variatie?
Voeg vers fruit, groenten of kruiden toe aan een karaf kraantjeswater. Zo maak je in geen tijd een gezond, verrassend lekker en verfrissend drankje. De combinaties zijn eindeloos!

Wij schakelden over! En jij?
Onze gemeente kiest voor een gezond en milieuvriendelijk drankbeleid en ondertekende het gemeentecharter van drinKraantjeswater. Hiermee engageren wij ons als gemeente om enkel kraantjeswater te schenken in de gemeentelijke gebouwen, het drinken van kraantjeswater aan te moedigen en verpakkingsafval te voorkomen door het gebruik van hervulbare drinkbussen te stimuleren. En jij? Laat jij flessenwater en andere dranken voortaan wat vaker aan de kant staan?

Ga ook met jouw school, vereniging, organisatie of horecazaak het engagement aan om meer kraantjeswater te drinken! Onderteken het charter op www.drinkraantjeswater.be en geniet van de voordelen!

Meer info en tips vind je op www.drinkraantjeswater.be en op www.meiplasticvrij.be.