Earth Hour - één uur het licht uit voor de aarde

Zaterdag 30 maart vindt het wereldwijde evenement Earth Hour plaats!
Van 20u30 tot 21u30 doven miljoenen mensen van over de hele wereld symbolisch hun lichten om hun steun voor de strijd tegen de klimaatverandering te tonen en de impact van de klimaatverandering op de biodiversiteit, die ons allen aangaat.

Ook gemeente Hoegaarden ondersteunt deze actie en dooft op zaterdag 30 maart tussen 19 en 00u een groot deel van de openbare verlichting.

'Earth Hour' (Het Uur der Aarde) is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparaten in hun huis voor 1 uur te doven. Door de elektriciteit uit te schakelen wordt er natuurlijk energie bespaard, maar 'Earth Hour' heeft vooral een symbolische functie.

Met één simpel gebaar geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. En meer specifiek over de rol van de klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor de natuur. Met dit sterke gebaar wil WWF bewijzen dat de mensen door zich te verenigen werkelijk een verschil kunnen maken in de strijd tegen de klimaatverandering.

Meedoen is heel simpel: doe op 30 maart van 19u tot middernacht thuis het licht uit. Elke lamp die uit is en elk kaarsje dat brandt, zorgt voor een duidelijker signaal en een betere morgen.