Ook in Hoegaarden kan je je zondag tussen 10 en 12u registreren als orgaandonor

Voor veel patiënten met chronische, onomkeerbare aandoeningen, is orgaantransplantatie de laatste mogelijke behandeling. Als u sterft door hersen- of hartfalen, dan kunnen uw organen gebruikt worden om levens te redden. Het is belangrijk dat u daar nu al over nadenkt en u registreert als donor. Om er zeker van te zijn dat uw wil wordt gerespecteerd, kan u uw keuze laten registreren.

Dit kan via het invullen van het formulier voor instemming tot orgaandonatie én dit te laten registreren bij het gemeentebestuur van uw woonplaats. De registratie van de instemming met tot orgaandonatie is gratis.

Naar aanleiding van het programma Make Belgium Great Again, zet ook het gemeentehuis van Hoegaarden zijn deuren open op zondag 23 september tussen 10 en 12u, om de bevolking de kans te geven om hun registratie als orgaandonor in orde te brengen.

Een dergelijke registratie kan alleen op de dienst burgerzaken van de gemeente. Op vraag van VTM, en uitsluitend voor de registratie als orgaandonor, zal het gemeentehuis dus uitzonderlijk open zijn.