Week van de mobiliteit van 16 tot 22 september

Ga ook #goedopweg tijdens de weekvandemobiliteit.be

Maak de overstap. Ga #goedopweg en ervaar de voordelen voor jouw verplaatsingen.
Ontdek alle initiatieven en acties op
www.weekvandemobiliteit.be

De Week (16-22 september) is hét jaarlijkse festival van de duurzame mobiliteit. Meer dan 1.500 acties en initiatieven zetten het brede publiek #goedopweg om stil te staan bij onze dagdagelijkse verplaatsingen naar werk, school of in de vrije tijd. De Week is hét moment om de gewoontes te doorbreken en de voordelen te ervaren.

Van 16 tot 22 september beweegt er heel wat in Vlaanderen.

De Week van de Mobiliteit is hét festival van de duurzame mobiliteit. Op het podium staan tal van acties voor een heel divers publiek. Denk maar aan de Strapdag, Cycle Chic, de Autodeelsalons, Autovrije Zondag, LaMA, de Delende Buurten of Car Free Day. Maar de Week is ook een 'vrij podium' voor elke mobiliteitsactie met de buurt, de school, organisatie of bedrijf.

Zo is er op 16 september de Autovrije Zondag. In meer dan 40 gemeenten, verspreid over heel Vlaanderen zijn er autovrije zones in grote steden en kleine gemeenten. Van Herstappe tot Antwerpen.
Die dag kan je ook naar het Autodeelsalon. Het Autodeelsalon laat iedereen kennis maken met autodelen. Het salon is telkens een echte belevingsbeurs voor jong en oud waar je verschillende autodeelsystemen kan ontdekken.
De achtste editie van het Autodeelsalon wordt georganiseerd in samenwerking met de stad Oostende. Voor het eerst zijn we te gast in een badstad en kan je ons op 16 september vinden op het Sint Petrus- en Paulusplein.

Op donderdag 20 september laat je de auto thuis en probeer je de andere opties om op het werk te geraken. Zo doe je mee aan CarFree day. Ook dit jaar fleurt Car Free Festival, georganiseerd door Studio Brussel, de dag muzikaal op.
20 september roepen we ook uit tot Thuiswerkdag. Op deze dag willen we werkgevers stimuleren om thuiswerk toe te laten en structureel thuiswerk te organiseren binnen hun bedrijf of organisatie.

Op de Strapdag (vrijdag 21 september) ruilen de kinderen van meer dan 1.200 scholen de achterbank van de wagen om te stappen en te trappen. Nieuw dit jaar is de campagne High 5. Een verkeerscampagne specifiek gericht naar het secundair.

De Week van de Mobiliteit wordt mee mogelijk gemaakt door de Vlaamse overheid. Meer informatie over alle acties van de week van de mobiliteit vind je terug op de website.