Vakantieplannen? Denk aan je reisdocumenten.

Om naar het buitenland te kunnen reizen, hebt u officiële reisdocumenten nodig.
Denk er daarom tijdig aan om de geldigheidsduur van uw identiteitskaart, Kids ID of paspoort te controleren, het zou immers spijtig zijn uw reis te moeten uitstellen of afzeggen omdat uw documenten niet in orde zijn.

 

Voor een aantal landen volstaat een identiteitskaart. Andere landen eisen een paspoort, eventueel met visum, of ook nog een inentingsbewijs.
Voor sommige vakantiebestemmingen is het noodzakelijk dat het identiteitsbewijs nog 3 tot 6 maanden na terugkeer geldig is.

Op de website van Buitenlandse Zaken (http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten)
kan u zelf nakijken welke de benodigde reisdocumenten zijn voor het land waar u naartoe reist.
Meer inlichtingen kan u ook verkrijgen bij uw reisbureau, vliegtuigmaatschappij of ambassade/consulaat van het land waar u naartoe reist.

Gaan de kinderen mee op vakantie? Ook zij hebben een Kids-Id of paspoort nodig.

Termijn van afgifte
Hou bij de aanvraag rekening met een termijn van drie weken voor de afgifte van een identiteitskaart en een Kids-ID, een termijn van twee weken voor de aflevering van een reispas.

BELANGRIJK: Aanvraag reispas (paspoort) enkel na afspraak. Deze kan gemaakt worden via burgerzaken@gemhoegaarden.be of 016/76 87 68. De reispas afhalen kan zonder afspraak. Het afleveren van een reispas duurt een 10-tal werkdagen. Plan dus tijdig je afspraak.

Meer info: dienst burgerzaken 016/768768 of burgerzaken@gemhoegaarden.be