Steun van het fonds Platteland Plus voor het project 'Wees gegreet in Hoegaarden'

De toeristische dienst van Hoegaarden is in de prijzen gevallen met het project 'Wees gegreet in Hoegaarden'.   

Greeters zijn inwoners die zo enthousiast zijn  over hun dorp dat ze gratis kleine groepjes bezoekers willen op sleeptouw nemen om hun hun eigen favoriete plekjes in de gemeente te tonen.  Het is een concept dat ontstaan is in New York en momenteel vooral in grote steden wordt toegepast. Met deze steun kan er gezorgd worden voor een vertaling naar het platteland. De jury vond het plattelandsproject innovatief en overdraagbaar naar andere gemeenten.

Wil je een greeter boeken ? Laat dit weten via hoegaardengreeters@gmail.com (of rechtstreeks via het mailadres van de greeter dat je op de website vindt.  Momenteel hebben we 15 greeters,  een groepje dat zeker moet volstaan om de bezoekers in Hoegaarden te verwelkomen.

Ook inwoners van de gemeente zelf kunnen gegreet worden.  Leuk voor nieuwe Hoegaardiers bijvoorbeeld, of voor inwoners die een andere deelgemeente op een originele manier willen ontdekken.

Meer info over het greeterproject in Hoegaarden: http://hoegaardengreeters.be/nl/ of https://www.facebook.com/hoegaardengreeters/