Internationale dag tegen holebifobie en transfobie

Vandaag hangt de gemeente Hoegaarden de regenboogvlag uit.
Wij doen dit om aan te tonen dat wij solidair en open zijn voor al onze inwoners en hun gasten, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of genderexpressie!

Deze regenboogvlag werd in juni 1978 ontworpen door de Amerikaanse kunstenaar Gilbert Baker uit San Francisco als symbool voor de Gay Pride parade van dat jaar. De vlag moest een teken zijn van lesbische en homoseksuele trots en tegelijk voor de diversiteit van deze levenswijze. De regenboog stond volgens hem voor eenheid in verscheidenheid, de kracht van het licht, verlichting en vooruitgang.

Holebihuis Vlaams-Brabant is een open huis voor seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Samen met hen en alle jongerenverenigingen willen zij in Vlaams-Brabant werken aan een wereld waar iedereen zich thuis voelt, want er bestaan nog veel vooroordelen tegenover holebi's en transgenders, ook onder de jongeren.
Daarom kregen alle Hoegaardse jeugdverenigingen een pakketje met 5 een frisbees in de kleuren van de regenboog en de woorden: liefde, respect en vooral veel #pride.

Ongeacht wie of wat we zijn: dat zijn de waarden die ons gelukkig maken. Elk van ons wil zichzelf kunnen zijn, zonder druk van ouders, familie, vrienden, de school, de vereniging, ... Dit verbindt ons allemaal!

Heb je nood aan een luisterend oor, of wil je met iemand over deze onderwerpen mailen? Meer info vind je bij het Transgender Infopunt!
Gratis tel: 0800 96 316, contact@transgenderinfo.be

of www.holebifoon.be