Week van de opvoeding 2017

De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei. Omdat kinderen opvoeden een belangrijke taak is - en ook niet altijd even makkelijk - wordt tijdens deze week positief opvoeden onder de aandacht gebracht. Ook in Hoegaarden!

Op woensdag 17 mei 2017 van 15 tot 18 uur organiseren we verschillende workshops in de lokalen van de Buitenschoolse kinderopvang (Kloosterstraat 29).

Het thema van de Week van de Opvoeding 2017 is Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten. En toch draait het soms allemaal in de soep ... vandaar een namiddag vol leuke, interessante en praktische opvoedingstips. Samen bekijken we hoe andere (groot)ouders het dagelijks opvoeden aanpakken?

We maken samen fruitbrochettes en we versieren boterhammen met gezond beleg en draaien letterlijk één en ander in een overheerlijke soep!

Daarnaast is er de feestelijk voorstelling en inhuldiging van de nieuwe feest-speel-koffer. Kinderen kunnen de spelen uittesten. Cliënten van de sociale dienst kunnen deze koffer gratis lenen voor feesten.

Speciaal voor de week van de opvoeding hebben ook alle kinderdagverblijven in onze gemeente een lekkere fruitbak en "gezonde" boekjes en prenten uit onze bib ontvangen.