Iedereen tegen kanker

Heel Vlaanderen gaat de strijd aan.

Elk jaar krijgen bijna 41.000 Vlamingen de diagnose kanker. Dat zijn 112 nieuwe patiënten per dag. Vijf per uur. Kanker maakt geen onderscheid en treft iedereen.

Gelukkig hoeft niemand ooit alleen voor de strijd te staan. Eén en Kom op tegen Kanker slaan opnieuw de handen in elkaar voor de strijd tegen kanker. Onder het motto 'Iedereen tegen Kanker' roepen ze samen heel Vlaanderen op om actie te ondernemen. Iedereen, dat is jong en oud, groot en klein, van Adinkerke tot Maaseik. Vriendengroepen, scholen, bedrijven, clubs... iedereen kan deelnemen aan een actie of zelf een actie op poten zetten.

Vanaf 20 maart roepen Eén en Kom op tegen Kanker heel Vlaanderen op om inzamelacties te bedenken. Maarten Vangramberen, Marleen Merckx en Frank Deboosere zetten dan hun schouders onder verschillende acties over heel Vlaanderen. Iedereen kan vanaf dan echt beginnen met een actie om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. De campagne wordt afgesloten met een live-show op Eén op zondagavond 30 april.

Al meer dan 25 jaar helpt Kom op tegen Kanker de ziekte te vermijden, bestrijden en verzachten. Het ultieme doel? Een wereld zonder kanker. Met de opbrengst van Iedereen tegen Kanker is die droom alweer een stapje dichterbij.

Met Rospot tegen kanker zet Marleen Merckx heel Vlaanderen aan om ros geld in te zamelen tegen kanker. Nog tot 28 april kan je met je rosse centjes in het gemeentehuis terecht.
https://www.een.be/iedereen-tegen-kanker/iedereen-tegen-kanker