Onderhoud begraafplaatsen

De kerkhoven van Hoegaarden, Meldert, Outgaarden en Hoksem liggen er de laatste maanden vrij goed bij.

 

Het onkruid is grotendeels onder controle, ondanks de natte start van de zomer en de hoge temperaturen waardoor onkruiden harder groeien.
Ook de vele bloemen en bloemstukken hebben te lijden gehad onder de hete zon, en liggen er nu verdord en uitgedroogd bij.

 

De gemeente staat in voor het onderhoud van de gemeenschappelijke delen. De graven zelf, de ornamenten en bloemen moeten door de nabestaanden van de overledene(n) verzorgd worden.
Eén maal per jaar, na 1 december, verwijderen de gemeentearbeiders de uitgebloeide bloemstukken en chrysanten. Wie de bloempotten wil recupereren, haalt deze best tijdig weg.

HERINRICHTING BEGRAAFPLAATS HOEGAARDEN

Rond Allerheiligen start ook de volgende stap in de herinrichting en vergroening van de begraafplaats.

De graven van overledenen wiens familie toestemming gegeven heeft om ze te verwijderen, worden weggenomen. Er komt een herdenkingszuil waarop zij een naamplaatje krijgen.

 

De plaatjes op de te ontruimen graven staan nu reeds een jaar. De graven waarvoor de nabestaanden niet gereageerd hebben, zullen na Allerheiligen ook effectief verwijderd worden. Op deze manier komt er langzaamaan ruimte vrij voor het park.