"Hoegaarden" bekroond als beste van 78 witbieren

Tijdens de World Beer Cup, een tweejaarlijkse wereldwijde biercompetitie in de VS, werd het witbier uit Hoegaarden bekroond met een gouden medaille. In de categorie Belgian-Style Witbier werd "Hoegaarden" onder 78 inzendingen verkozen als beste witbier.

"We bevinden ons in een opmerkelijke, wereldwijde gemeenschap van brouwers, en we zijn trots dat Hoegaarden uit een selectie van 77 andere witbieren op de World Beer Cup?, een internationale biercompetitie die de beste bieren ter wereld huldigt, werd verkozen. Samen met het team van Anne Ghanima, brouwerijmanager van Hoegaarden, zijn we bijzonder vereerd om deze gouden award te ontvangen. Het bewijst dat de passie van alle personeelsleden om een hoogstaand kwalitatief witbier te brouwen, gesmaakt wordt”, zegt Jean Jacques Velkeniers, Business Unit President West Europe.

De World Beer Cup? winnaars werden geselecteerd door een internationaal panel van 253 juryleden uit 31 landen. Tijdens deze editie van de belangrijkste bierwedstrijd ter wereld werden bijna 6.600 bieren van 1907 brouwerijen uit 55 landen geproefd en geëvalueerd. In totaal wonnen tien AB InBev bieren in verschillende categorieën: zes gouden medailles, drie zilveren medailles en een bronzen medaille.

Hoegaarden won al minstens zes keer sedert 1996. De wedstrijd vindt plaats in de VS, nu in Boulder. Ze is gesticht door de Association of Brewers onder voorzitterschap van Charlie Papazian, een legende die ook in contact stond met wijlen Pierre Celis.

De eerste drie van dit jaar in de categorie Belgian-Style Witbier (78 deelnemers):
Goud: Hoegaarden Wit, Hoegaarden Brewery, Inbev Belgium, Hoegaarden.
Zilver: Gentleman's Wit, Camden Town Brewery, London, (VK).
Brons: Plum Island White, Newburyport Brewing Co., Newburyport, MA (VSA).

Tijdens de prijsuitreiking in Boulder.Foto: Brewers Association