Earth Hour - 19 maart : één uur het licht uit voor de aarde

Op zaterdag 19 maart, tussen 20u30 en 21u30,  organiseert natuurbehoudsorganisatie WWF opnieuw Earth Hour. Gedurende één uur doen een miljard mensen over de hele wereld dan tegelijkertijd het licht uit.

Ook gemeente Hoegaarden ondersteunt deze actie en dooft tussen 20u30 en 21u30 een groot deel van de openbare verlichting.

Earth Hour is het uur waarop je laat zien dat je de aarde belangrijk vindt. Met één simpel gebaar geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeenten wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. En meer specifiek over de rol van de klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor de natuur. Met dit sterke gebaar wil WWF bewijzen dat de mensen door zich te verenigen werkelijk een verschil kunnen maken in de strijd tegen de klimaatverandering.

Ook jij kan meedoen, door tussen 20u30 en 21u30u zoveel mogelijk lichten te doven. Zo toon je, samen met veel andere wereldburgers, dat het ook wel met minder energie kan. Hoe meer deelnemers tijden Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde.

Neem ook een kijkje op de site van Earth Hour.