Coronatesten kan ook bij apotheek

Vanaf 1 november '21 mogen alle apothekers in België met de nodige opleiding ook van symptomatische burgers en terugkerende reizigers een COVID-19 sneltest afnemen. De test uitgevoerd in de apotheek is een snelle antigeentest die in ongeveer 15 minuten resultaat oplevert!

Wie kan getest worden in de apotheek?

1) Symptomatische personen
• Enkel personen ouder dan 6 jaar met maximaal 5 dagen COVID-19 gerelateerde klachten kunnen getest worden in de apotheek met een sneltest. Wanneer je langer dan 5 dagen symptomen hebt is een sneltest niet betrouwbaar en dien je je te laten testen met een PCR test.
• Heb je bepaalde symptomen en weet je niet of een test voor corona zinvol is, vul dan eerst even de online vragenlijst van de federale overheid in. Na het invullen van deze vragenlijst, krijg je dan een advies en kan je eventueel een CTPC code aanmaken om je te laten testen. Deze vragenlijst is momenteel nog niet beschikbaar. De online vragenlijst wordt verwacht in de eerste week van november 2021.
2) Reizigers of personen die een evenement wensen bij te wonen en een Covid Safe Ticket / Covid-19 certificaat nodig hebben.
• Het is belangrijk dat je zelf voor je test nakijkt wat de vereisten zijn voor jouw reisbestemming of het evenement waaraan je wil deelnemen.
• Indien je een PCR-test nodig hebt dien je een testcentrum (of arts) te raadplegen.
• Let op: ook de geldigheidsduur kan verschillen per reisbestemming.
• De laatste informatie kan je steeds terugvinden op diplomatie.belgium.be en reopen.europa.eu.
3) Terugkerende reizigers die na het invullen van de verplichte Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) een CTPC code ontvingen omdat ze zich moeten laten testen.

Voor Hoegaarden kan je een antigeentest vragen bij
Apotheek Julie Maes in de Tiensestraat in Hoegaarden
Apotheek Annelore Devriendt in de Kerselaarstraat in Meldert