Nacht van de duisternis op zaterdag 9 oktober

Op zaterdag 9 oktober 2021 organiseert Preventie Lichthinder en Vereniging voor Sterrenkunde opnieuw de campagne 'Nacht van de Duisternis' om de impact van lichthinder en lichtvervuiling tijdens de nacht in de kijker te zetten en om ieder van ons weer het mooie van het nachtelijke landschap te laten ontdekken.

Tijdens deze nacht dooft de gemeente een groot deel van de openbare verlichting in Hoegaarden voor een avond (van 19 tot 23u) om de nacht weer eens echt de nacht te laten zijn.

Dit jaar organiseert VVSG-Capella, de sterrenkundige vereniging Hoegaarden opnieuw een nachtwandeling tijdens deze Nacht van de Duisternis.
Afspraak op 9 oktober 2021 om 20u aan de kiosk op het gemeenteplein van Hoegaarden voor een drie kilometer lange nachtwandeling langsheen de donkere wegen van Hoegaarden met bestemming de Marollenkapel te Hauthem (en terug). Daar kan je door de opgestelde telescopen naar sterren, planeten, de maan en andere objecten aan de hemel kijken. Voorzie een fluovestje en bij regenweer laarzen.