15 maart - Opening Pierre Celishof

Na Zoutleeuw en Scherpenheuvel opent dienstencentrum Kamiano op 15 maart 2021 in Hoegaarden 'Pierre Celishof', een woon-en zorgvoorziening voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel.

Ook in tijden van Corona bouwen zorgorganisaties aan de toekomst. Dienstencentrum Kamiano opent op de voormalige site van brouwerij Loriers in Hoegaarden 'Pierre Celishof', een woonvorm voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel of voor anderen met een gelijkaardige zorg- en ondersteuningsnood. Dit is de derde afdeling van Kamiano voor deze doelgroep.

Pierre Celishof beschikt over 20 appartementen met elk een leefruimte met kookhoek, een aparte slaapkamer, een badkamer en een terras. Bewoners kunnen de appartementen inrichten naar eigen smaak en met eigen spullen. In het gebouw is een gemeenschappelijke ruimte waar ze elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen eten.

In dit filmpje bezoekt Peter, onze eerste zorggebruiker, zijn nieuwe thuis.

Samen met de bewoner, diens netwerk en externe zorgverleners organiseert Pierre Celishof de zorg zoveel mogelijk op maat van de bewoner en met respect voor diens wensen en zelfstandigheid. Het team kan hiervoor beroep doen op de expertise die opgebouwd werd in Groenhoef en Ter Boogaerde, de twee eerder opgerichte afdelingen. Elk appartement beschikt over een eigen oproepsysteem zodat er de klok rond hulp gevraagd kan worden. Er zijn tilhulpmiddelen en voor de vaak intensieve zorg is er een aparte badkamer met hoog-laagbad.

In Pierre Celishof kan men ook voor een korte periode verblijven. Wie er even tussenuit wil of tijdelijk niet in de thuissituatie kan blijven, is welkom. Het team beluistert elke vraag en zoekt mee naar een gepast antwoord.

Vlak naast Pierre Celishof en met een sas verbonden, opent Kamiano residentie Brouwketel, 20 assistentiewoningen voor 65-plussers. Door de unieke combinatie van beide gebouwen is er een vorm van kangoeroewonen mogelijk. Met dit innovatief concept speelt dienstencentrum Kamiano in op een bezorgdheid van ouderwordende ouders en verwanten die zich vragen stellen naar hoe de zorg voor hun familielid zal lopen als zij dit zelf niet (langer) kunnen. Kandidaat-bewoners kunnen contact opnemen met Elien Veulemans, sociaal assistente (pierrecelishof@kam.stijn.be; 0471 67 49 69).

Informatie
Locatie: Frans Huonplein 2, 3320 Hoegaarden
www.pierrecelishof.be