Ecowerf haalt vanaf 2021 papier en karton op in containers

De gemeente Hoegaarden zal in het voorjaar van 2021 starten met de inzameling van papier en karton via gele containers van 240L. Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen en het samenbinden in pakketjes!

Waarom een gele papier en kartoncontainer?
De gemeente koos voor dit systeem omdat er heel wat voordelen zijn aan de ophaling van papier en karton in containers. Een container is niet alleen gebruiksvriendelijker voor jou maar ook ergonomisch voor de ophalers. Want papier en karton ophalen in containers voorkomt rugklachten en snijwonden. Ook voorkomen we heel wat waaivuil in de gemeente.

 

 
Wanneer krijg ik een container?

Papier en karton wordt vanaf 1 januari 2021 maandelijks i.p.v. driewekelijks opgehaald door EcoWerf. Daarom is een container van 240 liter het ideale formaat om het papier en karton van één maand in te verzamelen.
Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden
- je bent andervalide
- je woont op minstens 150 meter van de openbare weg
- je woont op een appartement zonder gemeenschappelijke afvalruimte
- je woont in een gesloten bebouwing met weinig ruimte voor afvalopslag
kan je ten laatste 30 december 2020 een ander type container aanvragen via 0800/97 0 97.  

Vanaf 8 februari 2021 starten we met de nieuwe gele containers voor papier en karton. Los papier en karton langs de straatkant wordt niet meer opgehaald, je kan er wel nog mee terecht op het recyclagepark.

Wat kost mij dat?
Je betaalt een maandelijks gebruiksrecht van 0,84 euro. Met dit bedrag heb je recht op het gebruik van een container en wordt jouw container onderhouden en vervangen aan huis indien nodig. Het aanbieden van de gele container is kosteloos. Je betaalt ook niet voor het gewicht van het papier en karton dat je maandelijks aanbiedt. Het bedrag wordt maandelijks afgehouden van je DifTar-rekening. Je kan je maandelijkse afvalrekening raadplegen via het digitaal loket 'Mijn EcoWerf' op www.ecowerf.be.