De roze zak verdwijnt vanaf 1 maart 2021

Vanaf 1 maart 2021 voert EcoWerf de nieuwe blauwe pmd-zak in. De bekende blauwe kleur van de pmd-zak blijft, alleen de inhoud wijzigt. De 'P' van pmd staat dan niet meer voor 'Plastic flessen en flacons' maar voor 'Plastic verpakkingen'. Daarom haalt EcoWerf de roze zak voor gemengde plastic vanaf 1 maart 2021 niet meer op. Ook op de recyclageparken wordt de roze zak vanaf 1 maart 2021 niet meer aanvaard. Heb je voor 1 maart 2021 nog roze zakken nodig? Koop dan niet meer dan één rol tegelijk.

Waarom nog  wachten op de nieuwe blauwe pmd-zak?
De ingezamelde nieuwe afvalsoort (pmd en andere plastic) moet uitgesorteerd worden in sorteercentra tot kwaliteitsvolle fracties die worden aangeboden voor een duurzame en hoogwaardige materiaalrecyclage. Omdat de bestaande sorteercentra niet zoveel bijkomende soorten plastic kunnen verwerken, worden er nieuwe sorteercentra gebouwd.

Omdat de door Fost Plus gekozen sorteercentra nu nog volop in aanbouw zijn en pas in het voorjaar van 2021 volledig operationeel zullen zijn, verloopt de invoering van de nieuwe blauwe zak gefaseerd.

Waar en wanneer kan ik de nieuwe blauwe zak kopen?
De nieuwe blauwe zak zal je nog steeds kunnen kopen op het gemeentehuis, in Carrefour en bij Gazet van Hoegaarden. Omdat alleen de inhoud van de pmd-zak wijzigt, kan je je voorraad 'oude' pmd-zakken gebruiken tot je een nieuwe rol pmd-zakken nodig hebt.