Gemeente- & stadsmonitor voor én door lokale besturen

Het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid biedt verschillende beleidsonderzoeken aan om het lokale beleid voor te bereiden en te ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen.

Nieuwe burgerbevraging in elke Vlaamse gemeente!

De Gemeente- & Stadsmonitor bevat meer dan 200 cijferreeksen, die de toestand van elke Vlaamse gemeente beschrijven. De resultaten kan je opvragen per gemeente én je kan jouw gemeente vergelijken met andere gemeenten.

Een 100-tal cijfers komen uit de 3-jaarlijkse burgerbevraging. Ben je tevreden over jouw buurt? Kan je veilig fietsen in jouw gemeente? Hoe tevreden ben je over de gemeentelijke voorzieningen?

Vanaf 9 september zal de Vlaamse overheid opnieuw een representatief deel van de inwoners van 17 tot 85 jaar uit elke Vlaamse gemeente bevragen.

Medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De waarde van de resultaten hangt af van het aantal personen die de vragenlijst invullen.

Wij rekenen er dan ook op dat iedere Hoegaardier die de vragenlijst in zijn brievenbus ontvangt, deze invult en terug stuurt. Wij willen immers graag weten wat u denkt over Hoegaarden.