Blijven fietsen allemaal

De afgelopen weken hebben heel wat mensen de voordelen van fietsen
(her)ontdekt. Nu de coronamaatregelen stapje voor stapje worden afgebouwd, blijkt dat duurzame vervoersmodi zoals de (deel)fiets ook tijdens de corona-exit een essentiële rol te vervullen hebben.
Heel veel verplaatsingen die we vroeger misschien met het openbaar vervoer of de auto zouden hebben afgelegd, blijken perfect te voet of met de fiets te kunnen.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) starten daarom een campagne die de Vlaming aanmoedigt om ook tijdens de corona-exit vooral te blijven fietsen in het woon-school en woon-werkverkeer.

 

De gemeente ondersteunt uiteraard deze oproep om verplaatsingen zoveel mogelijk per (deel)fiets of te voet af te leggen. Al fietsend of wandelend is het immers gemakkelijker om de nodige afstand te bewaren.
Bovendien dragen fietsen en wandelen bij tot een betere gezondheid en fysiek en psychisch welbevinden. Dat hebben talloze mensen die de auto hebben ingeruild voor de fiets of de stapschoenen de afgelopen weken kunnen ondervinden.

Op verschillende plaatsen in Hoegaarden werden er slogans ivm deze campagne aangebracht op het wegdek.