Lage energietarieven - Doe nu de switch

De prijs van elektriciteit en aardgas staan HISTORISCH LAAG. Een makkelijke manier om geld te besparen toch?! Evalueer dus NU je energiecontract.
Of je nu een oud contract hebt of nog maar recent overschakelde naar een nieuw contract, het maakt niet uit.

Zelfs al blijf je klant bij je huidige leverancier voor hetzelfde 'product', dan nog kan je minstens zo'n € 130 besparen voor elektriciteit en € 90 voor gas op je jaarfactuur. Wie van een 'slapend' duur contract overschakelt naar een goedkopere leverancier kan zelfs tot € 1000 besparen.

Zo kan je concreet de omschakeling maken:

Ofwel doe je zelf een online vergelijkende test.
• De CREG-scan vergelijkt het contract dat je nu hebt met het huidige aanbod op de markt. Zo zie je meteen of je nu een duur contract hebt.
• De V-test toont je binnen het huidige marktaanbod alle contracten, gerangschikt van goedkoop naar duur.

Voor beide tests gebruik je best de laatste jaarafrekening. Daarop lees je immers welk contract je nu hebt en staat ook het jaarverbruik vermeld.
Gezien de lage prijzen op dit moment, raden we (net zoals de CREG, VREG, Testaankoop en vele anderen) je aan om te kiezen voor een vast tarief, zelfs op drie jaar. Zakken de prijzen nog, dan kan je steeds switchen naar een goedkoper contract. Stijgen de prijzen dan, heb je toch het huidig lage tarief voor de volgende drie jaar. Natuurlijk raden we je ook aan om voor groene stroom te kiezen.

Ofwel maak je een afspraak met het wooninfopunt van Beter Wonen aan de Gete via 011/69 05 45. Dan bekijken zij samen met jullie de mogelijkheden. Afspraken gaan bij voorkeur door op dinsdag- en vrijdagvoormiddag.
Let wel: Mensen in onderstaande situaties kunnen of hoeven niet te veranderen.
• Iedereen met sociaal tarief krijgt sowieso bij gelijk welke leverancier hetzelfde laagste tarief van België.
• Iedereen die klant is bij Fluvius kan niet switchen naar een andere leverancier, tenzij alle schulden vereffend zijn.