Heropening containerparken vanaf 7 april

Alle recyclageparken in Vlaanderen heropenen op dinsdag 7 april 2020. Op die manier kan elke inwoner in zijn eigen recyclagepark terecht. De aanvoer van afval wordt beter gespreid, het contact tussen de medewerkers van het recyclagepark en de bezoekers blijft tot een minimum beperkt.

Door op dinsdag te openen, beperken we de piekaanvoer direct na het weekend.
Lokale besturen voeren geen beperkingen in waarbij slechts enkele recyclageparken per intercommunale geopend zijn.

Mocht er omwille van ziekte te weinig personeel ter beschikking zijn om de parken open te houden, dan kan men beroep doen op interimarbeid. In het meest ultieme geval is het de verantwoordelijkheid van de burgemeesters om voldoende personeel ter beschikking te stellen of op te vorderen.

Veiligheidsmaatregelen
Kom enkel met dringend af te voeren afval en stel uw bezoek aan het recyclagepark uit als dat kan.

- Ter bescherming van de bezoekers en het personeel wordt het aantal bezoekers dat tegelijk toegelaten is tot het recyclagepark, beperkt. Hou er dus rekening mee dat er een lange wachtrij kan staan aan de ingang van het recyclagepark. Blijf in de wagen zitten. Het is niet de bedoeling uit te stappen en een praatje te slaan met de andere bezoekers.

- Bezoekers zullen maar een beperkte tijd toegelaten worden op het recyclagepark, om een vlotte afhandeling van alle bezoeken mogelijk te maken. Het afval moet op voorhand goed gesorteerd zijn in de verschillende fracties.

- Hou afstand (minstens 1,5m) tot de parkwachter en tot de andere bezoekers. Respecteer het werk en de richtlijnen van de recyclageparkwachters.

- Kom alleen naar het recyclagepark. Kom enkel met twee indien je hulp nodig hebt bij het lossen van de wagen. Hou er rekening mee dat de recyclageparkwachter niet zal helpen bij het openmaken of het lossen van de wagen.

- Als je een betalende fractie brengt, weet dat je enkel elektronisch kan betalen.

- Tijdelijk kan je op het recyclagepark niet meer terecht met asbestcement, omdat hiervoor de nodige beschermingsmiddelen ontbreken. De mondmaskers en beschermende pakken werden gedoneerd aan de zorg waar ze momenteel meer nodig zijn.

- Hou de communicatie in het oog. Regionaal kan het zijn dat er nog bijkomende beperkingen gelden, omdat sommige afvalstoffen momenteel niet afgevoerd kunnen worden wegens tijdelijke sluiting van de verwerker.

- Kom je met de fiets of te voet, schuif dan gewoon aan in de wachtrij.

Hoegaardiers kunnen terecht in het recyclagepark in Tienen, Leeuwerikweg 17, 3300 Tienen.
Openingsuren:
   - Maandag: gesloten
   - Dinsdag - vrijdag: 12u30 - 19u30
   - Zaterdag: 9 tot 16u