Bloesem- en erfgoeddag - zondag 22 april

Bloesem- en erfgoedwandeling 'Van Donjon tot kasteeldomein'

Je vertrekt aan het kasteeldomein van Meldert (ingang aan de parking). Bezoek de ridderzaal, waar je indien je dit wenst, alles te weten komt over de geschiedenis van Meldert.

Kies tussen de korte wandeling van 2,5 km door Meldertbos en de grote wandeling van 11 km.

Tijdens de grote wandeling vertellen landschapsposten over natuur- en erfgoedelementen. Ontdek de geheimen van de donjon (je kan er uitzonderlijk binnen gaan) en ga binnen in de kerk en kapel van Ermelindis. Je passeert langs de bloesemlounge in Hoksem. Je kan hier even op adem te komen terwijl je geniet van een fris bloesembiertje. Onderweg kan je vast en zeker ook het grote bloesemkunstproject spotten. Ga naar boven. Wat vind je van het uitzicht? Worden je kinderen moe? Ze kunnen misschien verder met de huifkar.

Vertrek en parkeren aan het Sint-Janscollege vanaf 14u.

Deze dag is een samenwerking van Toerisme Vlaams-Brabant, Toerisme Hoegaarden, dienst Erfgoed Hoegaarden, Natuurpunt Hoegaarden, Sint-Janscollege, kerkfabriek Meldert en chiro Hoegaarden.
Erfgoeddag en de bloesemdag vallen dit jaar uitzonderlijk samen, waardoor we er een gezamenlijke activiteit van gemaakt hebben.