Dag van de zorg - zondag 18 maart

Sinds het Vlaams Decreet van 2009 spreekt men niet langer over 'rusthuizen' maar wel over 'woonzorgcentra'. Voor alle mensen die de term 'rusthuis' nog gebruiken of waar de verschillen niet of onvoldoende gekend zijn, willen wij graag onze deuren open stellen!

Wij willen aantonen waarom Villa Hugardis een hedendaags 'woonzorgcentrum' is dat voor haar bewoners geen begin is van een laatste levenshalte maar een plek voor persoonlijke zorg en welzijn, waar bewoners zich thuis voelen en familieleden graag op bezoek komen.

Op zondag 18 maart kan je in ons WZC tussen 14u en 17u terecht voor:

Infosessies over kortverblijf, wachtlijstbeheer, permanente opname, vrijwilligerswerk, specifieke begeleiding en zorg bij personen met dementie, kwaliteit van de zorg,...

• Op verschillende tijdstippen zullen er rondleidingen gebeuren door het volledige gebouw zodat be-zoekers ook eens een blik achter de schermen kunnen werpen (afdelingen, centrale badkamers, centrale keuken SODEXO, kapsalon, bewonerskamer,...)

Wil jij ook je visie bijstellen en je informeren over de hedendaagse werking van een woonzorgcentrum?
Kom zeker langs op zondag 18 maart tussen 14 en 17u in de cafetaria van WZC Villa Hugardis, Maagdenblokstraat 21 te Hoegaarden!