Gemeente Hoegaarden neemt deel aan Curieuzeneuzen Vlaanderen

Luchtkwaliteit gaat ons allen aan. Daarom volgt de krant De Standaard dit thema op de voet en zijn ze gestart met de campagne Curieuzeneuzen om de luchtkwaliteit in Vlaanderen te meten.

Het gaat om een wetenschappelijk onderzoek waarbij burgers, onder leiding van professionele wetenschappers, data over luchtkwaliteit verzamelen. De bedoeling is om de luchtkwaliteit over heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen, zowel in de stad als op het platteland en dit tot op straatniveau.

Om CurieuzeNeuzen Vlaanderen wetenschappelijk te doen slagen, hebben ze heel veel meetpunten nodig. Daarom willen ze zo veel mogelijk burgers betrekken bij het onderzoek. Gezinnen, scholen, bedrijven, verenigingen: iedereen kan zich inschrijven!

Schrijf u dus snel in voor 20 maart en maak kans om een eenvoudige meetopstelling te ontvangen om op te hangen aan een raam van uw woning, appartement of gebouw. Gedurende de volledige maand mei wordt de concentratie van stikstofdioxide (NO2) in de lucht gemeten. NO2 is een belangrijke indicator van luchtverontreiniging die veroorzaakt wordt door het verkeer.

Gemeente Hoegaarden werkt alvast mee door verschillende gemeentelijke gebouwen als het gemeentehuis, de scholen, de bibliotheek... in te schrijven.