Sneeuwruimen

STROOIDIENSTEN KLAAR VOOR DE WINTER
In de winter doet de gemeente Hoegaarden beroep op de landbouwers om de wegen sneeuwvrij te houden. Bij het strooien wordt er prioriteit gegeven aan de hoofdwegen en straten waar scholen gevestigd zijn.
Strooizout heeft wrijving nodig om het ijs en sneeuw te doen smelten. Strooien in straten waar weinig verkeer rijdt heeft dus geen effect.

WINTERWEER KAN DIENSTEN BEMOEILIJKEN
Bij winterse toestanden op de baan is het voor de postbode of de vuilniswagen niet overal voldoende veilig of zelfs onmogelijk om huis aan huis langs te komen. Bpost en Ecowerf doen er dan ook alles aan om garant te staan voor een optimale dienstverlening.

MAAR OOK JIJ ALS INWONER HEBT VERANTWOORDELIJKHEDEN
Bij sneeuw of ijzel ben je als bewoner verplicht het voetpad voor uw woning vrij te maken. Voor wie weinig tijd heeft, is strooizout een goede oplossing. Een milieuvriendelijkere oplossing is de laag sneeuw te lijf gaan met borstel en sneeuwschep. Dit gaat gemakkelijk zolang de sneeuw nog niet aangetrapt is. Laat de sneeuw op de stoeprand liggen zodat de rioolkolken niet verstopt raken en de openbare weg ook zo veel mogelijk gevrijwaard blijft van sneeuw.