Hervorming begraafplaatsen

In 2017 is hard gewerkt op de begraafplaats in Hoegaarden. Tientallen vervallen graven zijn verwijderd, en op de open plaatsen is gazon aangelegd. Er is een overkapping en klinkerverharding geplaatst, een middenpad, en herdenkingszuilen. De hervorming is nog niet volledig.

De werken op de begraafplaats in Hoegaarden werden in 2018 verdergezet: een hele zone is ingegroend met grasmatten en er is ook heel wat beplanting geplaatst. Daarnaast is er een kinderweide gemaakt met een sterretjesboom. De sterretjesweide is specifiek bestemd voor kindergraven van overledenen met een maximale leeftijd van 12 jaar. Ook de begraving van levenloos geboren kinderen gebeurt op de sterretjesweide.

 

Er werden ook een aantal vredessporen aangebracht op de gemeentelijke begraafplaats. Op deze manier willen we de overleden oud-strijders en andere oorlogsslachtoffers eren. Naast een herdenkingszuil is er de erehaag met gietijzeren kruisen en keramiek poppies.
Na nieuwjaar zullen er opnieuw een heel aantal graven verwijderd worden. Het gaat om graven waarvan de concessie vervallen is.