Verkiezingen 14 oktober 2018

Op zondag 14 oktober 2018 worden nieuwe lokale en provinciale verkiezingen gehouden. Die dag brengen de inwoners van de Vlaamse gemeenten hun stem uit voor de gemeenteraden, de provincieraden en de districtsraden in Antwerpen.

Voor algemene informatie verwijzen we naar de officiële verkiezingswebsite 'vlaanderenkiest.be'

De voorbereiding loopt volop. Op deze webpagina wordt alle informatie over de verkiezingen van 2018 gebundeld.De informatie wordt stap voor stap bijgevuld.

Onze plaatselijk coördinator verkiezingen is : magda.vanhulst@gemhoegaarden.be

Inschrijving op de kiezerslijsten als niet-Belg  

Als inwoner van België kan je als niet-Belg onder bepaalde voorwaarden deelnemen aan bepaalde verkiezingen. Niet-Belgen die willen deelnemen aan de eerstkomende verkiezingen moeten zich voor 31 juli 2018 inschrijving op de kiezerslijst. Lees meer 

 

Vrijwilligers verkiezingen

Ben of ken jij iemand die meerderjarig en stemgerechtigd is en die het leuk vindt om te leren hoe alles in z'n werk gaat op een stembureau? Wil jij wel eens een verkiezingsdag bij de gemeente 'achter de schermen' meemaken?

Bij verkiezingen gaat de gemeente telkens op zoek naar vrijwilligers om op de verkiezingsdag een taak te vervullen in een stembureau. Je kan je hiervoor opgeven als vrijwillig bijzitter.
Lees meer