Wat u moet weten !

Eetbaar Hoegaarden  Lees meer
Werken Gasthuisstraat  Lees meer
Start werken fietspaden Waversesteenweg  Lees meer
Hoegaarden beste witbier  Lees meer
Werken Telenet Pastorijstraat  Lees meer
meer nieuws

 

Begraafplaatsen

Het gemeentebestuur is gestart met het herinrichten van de begraafplaatsen. Het blijft de intentie om een meer onderhoudsvriendelijke begraafplaats te creëren.
Het is de bedoeling dat onze begraafplaatsen een oase van rust en groen worden. Ook de toegankelijkheid voor minder mobiele personen zal verbeterd worden.

Op het eerste perk rechts van de begraafplaats Walestraat werd eind 2015 gestart met het uithangen van berichten voor de nabestaanden. Zij kunnen opteren om het graf te behouden (door een concessie te nemen), een bestaande concessie te verlengen of het graf te laten verwijderen.

Wij willen dan ook vragen aan de nabestaanden van deze graven om een afspraak te maken met de dienst begraafplaatsen  016/768 768 teneinde de verdere bestemming van het graf te bespreken.

Opgelet! De graven waarvan de nabestaanden geen contact opgenomen hebben met de dienst begraafplaatsen vóór 1 november 2016, worden definitief verwijderd.

De gemeente Hoegaarden is bezig met de digitalisering van de begraafplaatsen. Heel wat onnauwkeurigheden en onjuistheden kwamen reeds aan het licht.

Wij proberen van alle graven - ook de graven op de begraafplaatsen van Hoksem, Meldert en Outgaarden - zoveel mogelijk informatie te verzamelen, zoals geboorte- en sterfdatum van de overledenen alsook of er al dan niet een concessie verleend werd.

Aan de nabestaanden die ons deze gegevens willen/kunnen verstrekken, vragen wij eveneens om contact op te nemen met de dienst begraafplaatsen  016/768 768.

Sluitingsdagen gemeentehuis

De gemeente- en OCMW-diensten zijn gesloten op:

Maandag 11 juli 2016 (Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap)
Donderdag 21 juli 2016 (Nationale Feestdag)
Vrijdag 22 juli 2016 (brugdag)